2010. december 22., szerda

Agatha Christie - Ház a sziklán

Ezt a könyvet szintén rég olvastam, de nekem nagyon tetszett, mivel a krimiket, és Agatha Christiet is nagyon szeretem. A könyv mint már megszokhattuk egy gyilkossági kísérletet tár fel előttünk, aminek a megoldása szintén Mr. Poirot feladata lesz, aki épp a gyilkossági kísérlet falujában nyaralt barátjával. Rengeteg gyanúsítottat ismerhetünk meg itt is, és végül az lesz a gyilkos, akiről a legkevésbé sem gondoltuk volna. 
A könyvben leginkább az tetszett, mint mindegyik Agatha C. műben, hogy lefoglal, és rengeteget lehet gondolkozni hogy vajon ki a gyilkos.Persze sose találjuk el. A könyvben talán csak az az egyetlen rossz, hogy rengeteg nevet kell megjegyeznünk, és elég rossz ha véletlen összekeverjük, őket, mert akkor maga a történet is összekavarodik bennünk. De amúgy ezt a könyvet csak dicsérni lehet. A története, ami arról szól hogy egy nőt gyilkossági kíséretek sorozata ér, és már a saját házban sincs biztonságban, szerintem fantasztikus. Főleg, hogy a végén történik egy gyilkossági, a nő unokatestvére ellen, aki az ablakon keresztül esett ki, a szilvesztert ünneplő tömeg elé. Poirot természetesen ezt az ügyet is megoldja, és végül lebuktatja a gyilkost.

Talán a legizgalmasabb része az, amikor kibontja az író, hogy kinek milyen indokai lehetnek a gyilkosságra, és hogy kinek mi az alibije, a gyilkossági kísérletek időpontjára. Ajánlani tudom minen korosztálynak, mert szerintem nincsenek olyan emberek akik ne szeretnék ezeket a könyveket. Csak dicséretet tudok rá mondani! Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése