2010. november 1., hétfő

Stephan Meyer - Alkonyat


Ezt a könyvet úgy olvastam el, hogy előtte láttam a filmet. A film nagyon megfogott és kíváncsi voltam, vajon, hogy írták le. Ami azt illeti nekem a könyv végig jobban tetszett mint a film. Sokkal részletesebb volt, és a szereplőket is máshogy képzeltem el. Például Edwardot is sokkal helyesebbnek, és Bellát, hát őt is kicsit szebbnek képzeltem el. 

Nah de a könyvhöz visszatérve. Az egész azzal kezdődik, hogy Bella Forks-ba kerül apjához, persze ennek nem különösképpen örül. Később megbarátkozik ezzel a helyzettel, köszönhetően Edwardnak. Edward először próbálja magát távol tartani Bellától, de nem sikerül neki, hiszen végül ő is bele szeret. Titkát nem árulja el Bellának megvárja míg maga rájön.. ezt mint később kiderül azért tette, mert a Volturi szabályai  nem engedik meg senkinek, hogy elárulja ezt a titkot. Ezzel a szabállyal kötözködnék, hiszen ha valaki valakit vámpírrá változtat szintén elárulja a vámpírok titkát.... A mi Bellánk helyzete nem minden napi, hiszen olyan lényekkel barátkozik, akik vérrel táplálkoznak. Természetesen a Cullen család "vegetáriánus". Ez azt jelenti, hogy nem emberi, hanem állati vért fogyasztanak. De sajnos nem csak ők léteznek a vámpírvilágban. A környéken feltűnik egy három tagú csoport, melynek tagja Victoria, James és  Laurent. Sajnos Bellával is találkoznak, és James kiszemelte magának. Edward persze rögtön a lehető legmesszebb akarja vinni Bellát, aki nem maga, hanem apja életéért aggódik. Később tovább bonyolódik a helyzet, annak ellenére, hogy apját biztonságban tudhatja. Hívást kap Jamestől, aki arra kéri, mennyen el a közeli táncstúdióba...Bellára azonban Alic és Jasper figyel. Egyetlen egy esélye van elszökni, de ekkor fontos döntést kell hoznia. Vagy elszökik és teljesíti James kérését, vagy megvárja Edwardot, aki már csak párpercre van tőle. Bella az elsőt választja, és kész az életét kockáztatni anyjáért. 


A könyv önmagában remek történet, és elnyerte a tetszésemet, mint a sorozat másik három tagja is. A könyvbeli szereplők közül a legszimpatikusabb számomra Alic. Most lehet sokakban felmerült a kérdés, hogy mért nem Edward?! Edward egy nagyon helyes és régimódi alakja a történetnek, emellett romantikus is, de néha nekem kicsit túl sok a régi módiságából..persze nem bánnám, ha ilyen barátom lenne ... :D

Ami a könyvet illeti, nekem a történet nagyon tetszik, és annak ellenére, hogy vámpíros, nem a vérről, és a csatákról szól. Így ez inkább egy lányoknak való könyv, de fiúk közül is volt már olyan aki olvasta és még tetszett is neki! Szóval mindenki olvassa el, mert ez a könyv valami újat hordoz magában. Ugyanis ez volt a drakula után a második legjelentősebb vámpíros történet, és azóta százával jelennek meg az újabb és újabb vámpírokról szóló rémisztő, vagy épp romantikus könyvek. 


Letöltések:
Részletek Edward szemszögéből ( hamarosan )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése